SAJTÓSZOBA
A SZÍNFALAK MÖGÖTT
TERJESZD A HÍRT
OSSZD MEG A MOSOLYKA - MAJD HELYETT MOST FILMET

MOSOLYKA - MAJD HELYETT MOST

nagyjátékfilm, Igaz történet alapján

Hozleiter Fanny Mosolyka - producer, rendező, főszereplő

Sankó Pegasus Envoyé - producer, rendező, főszereplő

Gattyán György - társproducer
Vékony Zoli - társrendező, operatőr, zeneszerző

Varga Tamás – hangmérnök
Riz Olivér – zeneszerző

 

Szereplők: Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Fanny Mosolyka, Pegasus Envoyé, Cserna Antal, Szalai Kriszta, Nyertes Zsuzsa, Kiss Tibi, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter, Faragó András, Hais Dorka, Hais Fruzsi, Oszvald Marika, Borbiczki Ferenc

Hozleiter Fanny Mosolyka és férje Sankó Pegasus Envoyé, illetve Vékony Zoli a közelmúltban fejezte be első közös filmjük, a Mosolyka - Majd helyett MOST forgatását, megkezdődtek az utómunkák, és már most nagyon sokan kíváncsiak a filmre.

Az alkotók saját élettörténetük által szeretnék bemutatni, hogy bármekkora kihívással talál- kozzon valaki az élete folyamán, van másik út, van szebb jövő, van cél, amiért érdemes min- den nap megküzdeni, mert a küzdelmek után mindig ott a csoda.


Az a csoda, amelyről sokan csak ábrándoznak, és közben elillan a jelen, ahol ez megvalósulhatna.

A célok elérését nem lehet halogatni: Majd helyett MOST kell tenni! 

A film létrejötte nagymértékben köszönhető Gattyán György üzletembernek, hogy társproducerként csatlakozott a produkcióhoz.

A Mosolyka - Majd helyett MOST c. önéletrajzi ihletésű film története szerint, miköz- ben napjainkban az emberek egy része a hitetlenkedők völgyében él, van egy tetterős nő - az akarat és a kitartás élő példájaként -, aki társával együtt lelkesíti a körülöttük élőket, ma- gukat, egymást. Mosolyka és Sankó története az elfogadás, a szeretet és az összefogás alap- értékeit veszi alapul – de legfőképpen a cselekvés jelentőségét.

A Mosolyka - Majd helyett MOST c. film arra keresi a választ, hogyan lehet újra és újra feláll- ni a legreménytelenebb helyzetekből is? Miből meríti Mosolyka az erejét? Mi az, amit Majd helyett MOST érdemes megtenni magunkért és másokért?

A film szinopszisa szerint, Fannynak gyermekként az orvosok 18 évet jósoltak, ma már el- múlt 30 éves és szándékosan nem használja azt a diagnózist, amit az orvosok bé- lyegként raktak rá. Így fejlődhet. Bestseller író, aki boldog házasságban él. Mosolyát egy ország ismeri, sokan szeretik különleges stílusát. Előadásainak és életének központi té- mája az egyén szabadsága, választása, felelőssége. Azt vallja, mindannyian magunk döntjük el, hogy mit hozunk ki az életünkből.

Férje, Sankó egy befelé figyelő, csendet szerető író, de egyben lázadó is, aki legnagyobb lelkesítője, motiválója társának, aki szintén mindent megtesz a saját fejlődése, életének felszabadítása érdekében.

A két, látszólag külön világ kiegészíti, inspirálja egymást.

A férfi - bármennyire is szereti a lányt - olykor elfáradt, és Fanny ilyenkor tehernek érezte magát. Optimista életszemléletük ellenére kapcsolatuk volt, hogy átmenetileg mélypontra került. Úgy érezték elég, nem bírják tovább.

A kérdés az, hogy amit másoknak átadnak, abból ők, hogyan vizsgáznak?

Összeszedik-e magukat, és felállnak-e együtt?

Fanny és Sankó sok-sok humorral néz szembe a kihívásokkal, legyen az egy hétköznapi apró- ság, egy komoly roham, vagy egy házastársi veszekedés. A látszólagos korlátok ellenére - Fanny még kerekesszékkel közlekedik - varázslatos élményeket élnek át együtt. Számukra ismeretlen a lehetetlen.

 

A kivételes pár célja, hogy bebizonyítsák: az orvosi diagnózis sokszor csupán lehetőség, hogy felismerjünk egy sokkal nagyobb igazságot, hogy meglássuk a valódi valóságot. A film megálmodói akarattal és kitartással képesek fejlődni, megvalósítani legme-részebb álmaikat. A figyelem a lehetőségeken van az állapot helyett. Történetük egyszerre szívszorító és szórakoztató. Ők már megtanulták, hogy milyen nagy érték a MOST, hogy él- degélés helyett csakis ÉLNI érdemes.

A Mosolyka - Majd helyett MOST film betétdalát, melynek címe: Majd helyett MOST, a Min- denki1 formáció tagjaként Auguszt Bárió (Páratlan páros, Nyári eső, Álmaimban Amerika) énekli, dalszövegírója Sankó Pegasus Envoyé. Hangszerelte Vékony Zoli, aki többek között Majka - Mindenki Táncol c. dalát is szerezte. A film végefőcímzenét pedig Kiss Tibor (Quimby) az Aranyakkord formációval adja elő.

Idézetek:

FANNY MOSOLYKA:

„Ebben a filmben az egész életem munkája benne van. A könyvem után szeretném megmu- tatni filmen is, hogy érdemes célokat kitűzni és elindítani a megvalósítást - bárhonnan is. Ez a film a könyvem folytatása, ami tőlem megszokott módon, az útunknak nem csak a könnyed és mosolygós oldalát mutatja be, hanem magát a valóságot.”

SANKÓ:

"Ez a film csak egy eszköz, hogy az üzenet célba érjen. Majd helyett MOST tudunk élni, ölel- ni, szeretni. Ez nem csak egy love story, hanem egy történet arról, hogy kitartással képesek vagyunk valóra váltani a legmerészebb álmainkat is."

VÉKONY ZOLI:  Egyszerre volt kihívás és megtiszteltetés ilyen kiváló színészekkel együtt dolgozni, külön kiemelném Fanny és Sándor őszinte és hiteles játékát.

CSUJA IMRE:

"Az első találkozáskor szembe gurult velem egy csodálatos személyiség, egy igazi mosolyal- bum. Egy ilyen hölgy mellé, mint Fanny Mosolyka oda lehet állni teljes vállszélességgel, az ilyen ügyekért is éri meg élni. "

UDVAROS DOROTTYA:

"Erre a felkérésre csak igent lehetett mondani. Mikor megláttam Mosolykát és Sándort telje- sen elvarázsoltak. Úgy éreztem igen, ehhez én hozzá szeretnék járulni mindennel, amivel csak tudok. "

SZABÓ GYŐZŐ:

"Ami igaz ügy, ami érték, amit fontos kommunikálni, azt mindenképpen vállalom és abban segítek. Nem is kellett felsorolni a többiek nevét, anélkül is igent mondtam.”

KISS TIBI - QUIMBY, ARANYAKKORD:

"Nem mindegy mit támogatunk, vagy mi az, amit egyszerűen csak hagyunk, hogy legyen, és mi az, amit pusztítunk. A Most az Isten játszótere. Azért van, hogy éljünk vele.

KÁLLOY-MOLNÁR PÉTER:

"Csinálni kell a magyar filmeket, nem beszélni róla, és nem távol maradni tőlük, hanem együtt összefogni, kitalálni, felvenni."

FARAGÓ ANDRÁS:

"A film ez is, az is. Az ember mosolyog, de azért lehet, hogy közben egy könnycsepp is ki- csordul a szeméből."

SIDI - TANKCSAPDA:

"Nagyon tetszik az a közösség, amiben az alkotók mozognak, együtt lélegzik mindenki."

 

Werkfotók nagy felbontásban letölthetők: IDE KATT 

Credit (Fájl nevében a fotós neve): Gyurkovits Tamás, Jusztus Anita, Enikő fotó

Majd helyett MOST dal szerzői:

Zene, ének: Auguszt Bárió
Szöveg: Sankó - Pegasus Envoyé

Hangszerelés: Vékony Zoli
Gitár: Dajka Krisztián

Keverés: Varga Tamás
Mastering: Gresicki Tamás

Táncoljatok és énekeljetek dal szerzői:

Kiss Tibi, Vastag Gábor, Gábor Andor “UFO”

Kontakt:

Kubik Elvira sajtófőnök iroda@kubikelvira.com

Ámon Henriette PR munkatárs iroda@kubikelvira.com
+36 30 960 1170

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

 © 2019 JOYFUL PICTURES, TE DÖNTESZ KFT,  ALL RIGHTS RESERVED

NOW AND NOT LATER - EMBRACE THE MOMENT OFFICIAL WEBSITE